Giften

De Oekraïense vluchtelingencrisis. 

De vluchtelingencrisis zwelt aan. Waar gemeenten en steden zich volop organiseren om opvang in te richten en te ondersteunen, verwelkomt het onderwijs de eerste leerlingen. Vlaanderenbreed zijn de ogen op Okan gericht om deze jongeren op te vangen, te begeleiden, te onderwijzen. Het aantal Oekraïense leerlingen in Bernardusokan stijgt zienderogen en het einde is nog niet in zicht. Lokalen worden in gereedheid gebracht, de eerste nieuwe leerkrachten werden aangeworven... Het is alle hens aan dek. 

De vluchtelingencrisis komt bovenop een al stevig schooljaar door corona en een uitzonderlijk grote instroom. Het aantal leerlingen swingt de pan uit... maar helaas dansen de voorziene budgetten niet mee. We kunnen elk financieel duwtje in de rug dus goed gebruiken.

 

 

Leerlingen OkanAfbeeldingen zijn auteursrechterlijk beschermd - ©Sebastian Steveniers

 

Leerlingen OkanAfbeeldingen zijn auteursrechterlijk beschermd - ©Sebastian Steveniers

 

Wil je graag meer weten over de werking van Bernardusokan?

Surf dan snel naar www.bernardusokan.be

 

Uw steentje bijdragen?

Bereid om onze werking te ondersteunen door een vrijwillige bijdrage? Dat kan door een gift te doen via:

Naam: Bernardusokan
Rek.nr: BE19 7375 2402 0012
Mededeling: 'Naam + Voornaam + gift Okan'

 

Jouw steun zal worden aangewend voor de aankoop van schoolmateriaal en didactische uitstappen in functie van de integratie van onze Okanleerlingen in onze samenleving.

We danken je alvast van ganser harte!

 

In de pers:

Op vrijdag 18 maart verscheen in de Standaard een artikel over onze Okanschool en de uitdagingen waar we voor staan. Je kan het volledige artikel hier terugvinden.