Helden van de kunst - het project

Helden van de Kunst

Dagelijks staan we perplex van de mogelijkheden, de creativiteit en de puurheid van onze leerlingen! Hun talenten, hun inzet, hun eigenheid en positivisme kunnen een voorbeeld zijn voor vele anderen…

Op woensdag bieden wij het Atelier Kunst aan, waarbij klasoverschrijdend wordt gewerkt. De leerlingen kunnen er zich uitleven met verf en penseel. De resultaten zijn vaak verbluffend! Daarom vonden wij het de hoogste tijd om er mee naar buiten te treden.

In 2022 startten we het project ‘Helden van de Kunst’ waarbij onze leerlingen zich uitleven op doek en schilderijen maken.

De start van het project werd gegeven met een masterclass

door de peter van ons project, Herr Seele.

We hadden een tentoonstelling op school en begonnen met de verhuur van de schilderijen van onze jongeren. De eigenzinnige en pure uiting van hun creativiteit wordt op die manier naar waarde geschat.

 

 

Het project ‘Helden van de Kunst’ gaat verder.

In het voorjaar 2023 maakten we schilderijen in het teken van de koers. Vanaf half maart, 14 dagen vóór de Ronde van Vlaanderen, werden de werken tentoongesteld in de etalages van de Oudenaardse middenstand in het centrum van de stad.

'De Ronde van Vlaanderen door de ogen van de Helden van de Kunst' werd mede mogelijk gemaakt met de steun van de stad Oudenaarde, Dienst Cultuur en Cultuurraad en Dienst Toerisme.

Cowboy Henk : de Flandrien

Als steun aan De Helden van de Kunst, maakte Herr Seele dit kunstwerk ‘De Flandrien’, olieverf op doek, met een formaat van maar liefst 150 cm x 100 cm.

Dit unieke schilderij werd verkocht ten voordele van onze leerlingen. Met de opbrengst is het mogelijk het project De Helden van de Kunst verder te zetten. Ook worden kampen en uitstappen betaalbaar voor al onze leerlingen.

 

 

Tijdens ‘Onderstroom 2023’, het Oudenaards cultuurfeest op pinksterzondag 28 mei ’23 kregen de Helden van de Kunst de kans om een boeiende openlucht-tentoonstelling op te stellen in het bijzondere kader van het begijnhof te Oudenaarde.

Op de Open Monumentendag (zondag 10 september 2023) is er een expo in het Onze-Lieve-Vrouwhospitaal in Oudenaarde. De Helden van de Kunst maakten, met de steun van VARIANT, een unieke reeks Van Gogh-schilderijen. Aanleiding was het project ‘Vuur in mij’ waarbij aandacht werd geschonken aan de passage van Vincent van Gogh in 1879 in Korsele (Horebeke).